Naša predstavitev


Društvo LPZ in rogisti Zasavje Trbovlje

Lovski pevski zbor je bil ustanovljen leta 1978 na željo lovcev lovske družine Trbovlje.

Prvi zborovodja je bil znani skladatelj in pesnik Jože Skrinar. Napisal in priredil je pesmi, katere prepevajo tudi drugi zbori po Sloveniji.

Z letom 1982 se je zbor vključil v ZLD Zasavje. Zbor so skozi čas spremljali različni zborovodje. Od leta 2011 nas vodi Ida Virt, znana glasbenica in hči prvega zborovodje Jožeta Skrinarja.

Zbor je svoj debitantski nastop doživel leta 1979 na 6. reviji LPZ in rogistov v Vipavi in že naslednje leto organiziral 7. Revijo LPZ in rogistov v Trbovljah. Od leta 1979 redno sodeluje na vseh srečanjih LPZ in rogistov pod okriljem LZ Slovenije. Sodeluje na slovesnostih lovskih družin, jubilejih lovskih tovarišev ter jih pospremi ob njihovem slovesu.

Lansko leto je zbor obeležil 35. let delovanja in ob tem jubileju pripravil koncert z gosti iz LPZ Zlatorog Vipava. Ob svoji 35. letnici bodo posneli zgoščenko skupaj z Revirskimi rogisti Trbovlje.
Društvo je prejelo tudi najvišje občinsko priznanje za kulturno dejavnost nagrado Tončke Čeč.

Leta 2005 je v zboru začela delovati skupina rogistov. Skupina rogistov je bila ustanovljena na pobudo predsednika LPZ Staneta Bizjaka.

Leta 2011 so pevci-lovci ustanovili Društvo LPZ in rogisti Zasavje Trbovlje s sedežem v Trbovljah.
V zboru trenutno aktivno sodeluje 15 pevcev in 7 rogistov.
 
 
Revirski rogisti Trbovlje

Leta 2005 so Revirski rogisti Trbovlje začeli delovati na pobudo današnjega predsednika LPZ Trbovlje. Vsi rogisti imajo izkušnje z igranjem na trobila, saj so vsi še danes aktivni člani Delavske godbe Trbovlje. Skozi leta so rogisti zamenjali kar nekaj članov, od njih pa sta še vedno aktivna prvotna člana predsednik Gal Kukovič in umetniški vodja Sony Čevdek.

Skupina danes šteje 7 članov. Letos so dobili novega mladega člana Nika Zupana. Igrajo v zasedbi 3-7 rogistov na roge uglašene v B duru.

Revirski rogisti so svoj prvi nastop pred večjim občinstvom opravili na reviji rogistov v Vojniku pri Celju, na katerem so dobili ogromno pohval za svoj prvi nastop. Rogisti nastopajo na različnih lovskih proslavah, srečanjih in obletnicah ter na raznih revijah ter na pogrebih kot samostojna skupina ali pa v sklopu z LPZ Trbovlje.

Letos bodo  prispevali s svojo glasbeno točko pri snemanju zgoščenke ob 35. Letnici delovanja LPZ Trbovlje.

Revirske rogiste sestavljajo Gal Kukovič, Sony Čevdek, Andraž Knez, Nejc Pajk, Blaž Kozjek, Andrej Anžel ter najnovejši član Nik Zupan.